måndag 28 december 2015

Förkortning med mera

Denna artikel innehåller en lista över förkortningar. Förkortningar som mest används inom universitetsvärlden. Ofta förkortas med mera felaktigt mm, vilket är förkortningen för millimeter.


I ordboken finns substantiv, verb, adjektiv m. Det ser ofta snyggare och mer professionellt ut att skriva ut hela orden. Intill siffror kan följande förkortningar användas: bil.

Det finns många olika sorters förkortningar : avbrytningar, sammandragningar, initialförkortningar med mera. Vissa förkortningar har blivit så vedertagna att vi . Mmm med ett extra m blir något helt annat! Tillhör du dem som skriver förkortningen mm och menar med mera ? Faktum är att du egentligen skriver millimeter . Också vanliga förkortningar som bl. Skriv förkortningar med punkt utan mellanslag inne i förkortningarna: t. Vill du läsa mer om förkortningar kan du ta del av vår artikel på ämnet, som .

Annexförsamling, I ett pastorat som består av mer än en socken är den ena socknen moderförsamling och de övriga annexförsamlingar. Här är stycken engelska förkortningar som alla engelsktalande människor bör känna till. LMK visar att du förväntar dig något svar eller mer information. Utan att avslöja Peter, så tog jag reda på att MO:s användes som en förkortning för medlemsorganisationer.


På just den här arbetsplatsen hade man kontakt . I den mörka delen af värme-spektrum finnas inga andra än värme-undulationer, som förkorta sig, ju mera de närmas till den röda ändan, och ju längre man . Sexuella rättigheter brukar förkortas SRHR (Sexual and Reproductive Health and Rights = Sexuell och reproduktiv hälsaoch rättigheter). Alla, och jag menar 1 , av mina problem och . Den rekommenderade svenska förkortningen av ordet telefon (framför telefonnumret) har sedan länge varit tfn. Ibland får Computer Sweden påstötningar om förkortningen ikt. Läs mer och anpassa dina inställningar eller godkänn för standardinställningar.


Men jag är journalistiskt skolad och i tidningstext brukar man inte använda förkortningar (utom inititalförkortningar) mer än möjligen i små . Här nedan hittar du alla förkortningar du behöver kunna för att hänga med! Här nedan några termer och förkortningar som används ofta i boken eller som är relevanta inom. BT Broader term = mera allmän term, överordnad term.


Korta sommarlovet och inför tre terminer. Det föreslår Moderaterna i Stockholm, som menar att det kan leda till bättre skolresultat, gynna .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg