tisdag 8 december 2015

Blå ädelsten namn

Enligt äldre praxis var det endast den blå varianten, som var safir, men numera . Topas Flera olika färger men gul, rosa och blå är de som oftast används i smycken. Läs mer om blå safir, lapis lazuli och andra ädelstenar för hösten. En blå diamant med namnet The Oppenheimer Blue, med en vikt av 14.


Men blå stenar bär också på djup symbolik som aldrig går ur tiden.

Genom tiderna har civilisationer sett blå ädelstenar som skärvor av himmel . Färgskiftande ädelstenar : Perfekt för dig som vill ha lite av allt. Aquamarine, den Birthstone för mars måna fick sitt namn efter dess ljusblå färg. Dess blå färg har givit namn åt stenen då den transparanta blågröna färgen liknar havsvatten.


Här hittar du massor av olika sorters ädelstenar och mineral samt deras magiska egenskaper och energier. Tryck på den blå textlänken för att läsa om stenen! Här ser du bilder och läser om månadsstenar och ädelstenar för astroligiska stjärntecken.

Namnet Granat kommer från det latinska namnet granatum malum som syftar på granatäpplets. Topas, blå topas är decembers månadssten. När man hör namnet safir tänker de flesta på en djupt blå ädelsten men safir kan ha alla färger utom röd.


Blå är dock den mest eftertraktade och färgen orsakas . Nedan beskrivs ett urval av de mest. Jade betyder ländsten och har fått sitt namn då den förr ansågs vara ett . Namnet kommer från grekiskan vilket betyder prickig sten , men användes. Safir Namnet safir (från det grekiska ordet för blå ) användes förr om . Det är viktigt att använda rätt namn när man säljer stenar för att inte vilseleda kunden. Akvamarin är en är blå variant av ädelstenen beryll.


Färgen är havsvattenblå men mörkare blå är mest efterfrågad. Rubin är en hård ädelsten och dess namn betyder ”röd”. E n blå akvamarin tillsammans med små briljanter i en ring från Namn by Jenny. Blå tillhör också den gruppen beryll och ädelsten en blå variant av stenen.


Han höll fram handen, och mitt i den sågo vi en glittrande blå sten , något mindre än en kaffeböna, men av sådan klarhet och glans, att den.

Det är mer än en ädelsten , det är den ädlaste bland alla ädelstenar. Blå ädelsten namn - Antikskola - Ädelstenar – Bloggar – slowdo. Detta namn var tidigare använt för alla blå och gröna ädelstenar , men ändrades sedan till att bara användas för Beryl. Det finns en hel del olika .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg