onsdag 15 februari 2017

Stenslipning längdskidor

Skidorna går då genom en stenslipning där . Om man sicklar väldigt hårt med plastsickel när man rengör glidzonerna kan det FÖRBÄTTRA glidet på skidor som gått många mil efter slipning . Stenslipa dina skidor för bästa resultat. Vi rekommenderar att stenslipa även nya skidor för att du ska få en struktur som gör att dina skidor fungerar så optimalt som möjligt. Jag samarbetar mycket nära med Finlands förbundskapten Magnar Dalen, och med hans enorma kunskap om skidor , vallning och strukturer så känner jag . På senare år har debatten rullat om det är bra eller dåligt att stålsickla sina skidor kontra stenslipning.

Skistart i Älvdalen, nordens största . Jag har ett par bra skidor som är cirka år gamla och jag har tänkt köra Vasaloppet med dem i år. Vi använder oss av en Tazzari stenslip för längdskidor. På grund av detta samt duktig och noggrann verkstadspersonal, har vi fått flera toppresultat i Vasaloppet. När du köper längdskidor hos oss så rekommenderar vi alltid att skidorna ska stenslipas för att ge dig bättre. Jag tycker att man ska slipa sina skidor någon gång, kanske en gång per vinter.


Nu har ni fått lite info om stenslipning. Vår Tazzari RPstenslip gör underverk både med dina gamla skidor. För att bli en riktigt bra slipare så måste intresse finnas, samt tålamod.

Vi tycker att det är en tjusning att få till skidor som verkligen. Vet någon om man kan få sina skidor stenslipade i Lun. Finns ingen i SKåne som kan stenslipa lägdskidor, finns ingen som har en slip ens.


Valla och stenslipning i Södertälje? Stålsickling och -borstning vs. Friktion under skidor - Hur funkar det?


Vi monterar bindningar, reparerar trasiga skidor och belag, slipar och vallar enligt dina önskemål. Vi får mycket bra kritik för. Vi reparerar och ger service av din cykel och dina skidor , både längdskidor och alpina skidor.


Efter stenslipning lägger man skidorna i en Hotbox där dom ligger med ett . Behandling med Fibertex, rengöring med Fluorcleaner, mjuk LF, dagens LF, dagens HF, IR vallning,. Köpte mig idag ett par nya skidor , killen i butiken var ingen expert men. Han kunde inte riktigt svara på om man ska stenslipa nya skidor innan . Alla skidor behöver vallas för att belaget inte ska torka ut, vilket leder till ökad friktion.


Med rätt behandling får du mycket större glädje av skidorna och de håller. Vi utför kvalificerade verkstadsarbeten i alla våra Sporthyrabutiker, sommar som vinter. Alltifrån slipning av skridskor, stenslipning och mättning av längdskidor , . Man lät preparera skidor enligt Kuzmins föreskrifter och testade dem mot.


Hos Allsport finns möjlighet att provåka skidor innan köp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg