måndag 26 augusti 2019

Trädäck på plintar

Under utomhusaltanen kommer en inglasad altan finnas, därför kommer det inte finnas utrymme för att sätta plintar och stolpar mer än utefter . Byggbeskrivningar beskriver ofta ett visst utförande på trädäck. T ex att trädäcket ska byggas på plintar. Att bärlinorna ska förankras direkt i plintarna, att plintskor . Allt från grundsättning, sättning av plintar , bygga regelverk, bygga altantrappa, skruva trall och fris, klä in altanen och bygga altanräcke.


Har du en gammal stensatt uteplats är det en alldeles utmärkt grund för ett lägre trädäck.

Jag och min fru ska bygga trädäck på betongplintar vid vår. Upphöjt trädäck , bärlina eller plintar ? Hur många plintar till trädäck ? Ett vackert trädäck lyfter huset och blir en skön solfångare där du laddar. Så här gör du för att sätta plintar : Mät ut rätt avstånd mellan plintarna för att passa bärlinan till ditt trädäck.


Bärlinans dimensioner avgör avstånden mellan . I vår instruktionsfilm lär du dig bygga altan med ett trappsteg och räcke på plintar , med plasttak över. Plintarna är grunden för din altan.

Det är viktigt att du gräver ner dem ordentligt och på rätt avstånd så att altanen. Jag har fått tips från snickare att det inte behövs gjuta plintar. I stället kan man bara lägga markduk med paddlat grus och stenplattor. Ofta handlar det om gräsmatta eller ett dött hörn med jord.


Då måste man eventuellt gräva ut och gjuta plintar eller, i vissa fall, lägga plattor. Spännvidden mellan stödpunkterna (som vanligtvis är plintar ) får inte vara för stor om altanen ska bli stabil. I tabellen kan du se ett rekommenderat max avstånd . De flesta trädäck byggs på plintar. Jobbet med dem är det tyngsta och svåraste i projektet.


Ett däck på × meter kräver åtta plintar om sidan . När du plintar är det viktigt att få till nivån rätt bra direkt. Det går att rätta till senare men det är bra om det är någorlunda rätt redan vid plintarna. Ett välplacerat trädäck blir snabbt en favoritplats i trädgården. En trall eller ett trädäck kan skapa en.


Bygg in olika nivåer av trädäck i din trädgår med. Gjutna plintar ger en stadig grund som klarar sättningar. Ingen ser hur det ser ut under din träaltan.


Men ingen kommer att missa det om altanen inte har lagts på en gedigen och stabil grund.

Du behöver också balkskor, spikbleck, vinkeljärn och beslagsskruv till infästning. Som plint användes överblivna bitar avloppsrör som legat och skräpat sedan . Du måste inte gjuta plintar för att få till ett schysst trädäck. Ofta går det lika bra att bygga trädäck på plattor.


Följ guiden och bli klar på tre dagar! När du bestämt altantyp, titta på Perspektiv eller 3D-vy, skriv ut Byggritningar och klicka. En altan på plintar över mark bygger man om till exempel hus- grunden är hög eller om marken är sluttande. För att bygga en altan utan tak behövs i de flesta fall . Vi hjälper dig - steg för steg - att få till ett snyggt trädäck i trädgården. Om underlaget bara är gräs eller grus måste man sätta upp plintar.


Altandäcket ska i detta utförande placeras på plintar och fästas mot husets yttervägg. Märk ut den tänkta altanens placering. Använd laserpass eller murarsnöre . Det ultimata testet för bygge av trädäck med uppgifter från olika. Vi har fäst altanen i huskroppen och det innebär att vi slipper plintar längst .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg