onsdag 22 maj 2019

Fönsterglas historia

Glasade fönster kan vara gjorda i valsat planglas, floatglas eller infattat glas. Glasboken: historia , teknik och forhandbok. Nästa steg i utvecklingen var att gluggen täcktes med ett.


Vid utgrävningar i Pompeji har man funnit fönsterglas , kvadratiska i formen cirka 70xcentimeter. Glasfönster, fönsterglas och hela fasader av glas är idag något självklart, men så har det inte alltid varit. Världens Historia är en populärhistorisk tidskrift för vetgiriga i alla åldrar.

Hur gamla är de äldsta spåren av fönster i hus? Fönster är idag särskilt utsatta vid ombyggnader, renoveringar och energiförbättrande åtgärder. Nitför ofta byts de slentrianmässigt mot nya som.


I första hand var det fönster till kyrkor och högadeln som glasrutor användes till. Fönster kan liknas vid husets ögon, de ger byggnaden karaktär. Ordet fönster kan härledas från latinets fenestra, som betyder ”lysa upp”.


Här kan du läsa mer om vilka . Under medeltiden började glas allmänt att användas i fönster i kyrkor och kloster. Vi alla har säkert någon gång funderat över hur det kommer sig att allting runt omkring oss ser ut som det gör idag.

Rutorna var mycket små och . En liten historia om fönster och gardiner. Fönster och gardiner är en viktig inredningsteknisk detalj, för att . Glas har tillverkats i flera tusen år och finns i dag överallt omkring oss. När du ser ut genom ett fönster , . Bild st fönster sid 11. Tidigt kopplade fönstret på stenhus.


Att mästarna i glashyttorna hade en god social ställning kan man ana av ett glasfönster i katedralen i Münster där mäster Gerlachius signerar ett fönster och . Vår historia om träfönster från Hälsingland. Ovanåkers kommun i sydvästra Hälsingland har en stark och stolt tradition av träindustrier. Då etablerades Finnes snickerifabrik i byn Lingbo i Hälsingland. Europa och Sverige – fönster mot världen.


Från att ha varit en europeisk krigisk stormakt . Nytt fönster mot solsystemets historia. Traryd Fönster byggdes upp av en mycket driftig man vid namn Otto Pettersson. I sin ungdom tillbringade han många år . Puuteollisuusyrittäjät ry tilldelar Alavus Ikkunat Oy i Vasa . Hos oss hittar du såväl standardfönster och fönster som inte går att hitta i de stora tillverkarnas kataloger.


Välkommen till den fria fönstervärlden.

Kulhål syns i fasad och fönsterglas , men vinglasen står orörda. Vid blodfläckar på marken luktar det av blommor och vaniljdoftljus. Vi säljer mest vita blommor, . Lingbo historia - händer som jobbar med fönster.


Svenska Fönster har omkring 8anställda, av vilka de flesta finns vid fabriken och kontoret i Edsbyn. Den klassiska bilden av möjligheternas fönster , ”a window of opportunity”, som Winston Churchill beskriver i sina krigsminnen kan med fördel . Alla olika fönstertillverkare sa så klart att just de fönster de kunde tillverka var de. Kronfönster Historia , berättelsen bakom ett av Sveriges snabbast växande . Vi erbjuder dig fönster med behaglig insida och vacker utsida – samt extrem livslängd. Sedan dess har antalet anställda ökat från ett dussin till .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg