tisdag 15 januari 2019

Förkortningar ungdom

Det blir en hel del språkförbistringar när man har tonåringar i familjen eller jobbar med ungdomar. Särskilt när de använder förkortningar och . Alla uttryck och förkortningar har sammanställts från ungdomar i åldrarna till år och från slangopedia. Kika in på Kidish om du vill lära dig mer och ta del.


På sociala medier vimlar det av förkortningar och stående uttryck.

Hur bra koll har du på några av de vanligaste förkortningarna? Testa här hur många rätt du har. De här föräldrarna har ingen koll på vad förkortningarna betyder. KK är inte körkort och LOL betyder inte lots of love.


Vill du få bättre koll på hur barn och unga pratar i digitala kanaler? Lär dig 3uttryck och förkortningar och testa dina kidish-kunskaper. Många använder förkortningar i sina sms – lär dig hänga med!

Ungdomar – inte alltid lätta att förstå sig på. Förkortning för trött på livet. Sjappa kallades det av ungdomar en gång i tiden. Det är en mycket vanlig förkortning som används i alla sorters spel.


Ungdomsspråk innebär det samtalsspråk som ungdomar i tonåren använder. Denna artikel innehåller en lista över förkortningar. Hon fascinerades av sms då hon såg ungdomar på bussen som snabbt. Snabbast att ta till sig nytt sådant språkbruk är ungdomar i. Ett axplock uttryck och förkortningar som kan vara svårtydda för vuxna: bror = . Denna språkvariant kännetecknas av att bestå av få tecken och förkortningar och används nästan uteslutande av ungdomar.


Bakgrunden till språket ligger i . Tredje $ afhandlade förkortningar , såsom i UngdomsArbeten af A. Fjerde $ upptog exempel på meterfel, såsom ur . Stavfel, okonventionell interpunktion och förkortningar är mycket vanligare och mer accepterat i sms eller chattar än i brev eller tidningsartiklar. Detta skall i den nästa år utkommande andra upplagan rättas. Hvad denna del beträffar, så äro Epistlarne, med undantag af några förkortningar , och tillägg af ett.

Visst använder vi alla förkortningar eller slarvar med grammatiken i sms och mejl, men den yngre generationen använder generellt fler digitala . Training, kognitiv behandlingsterapi för barn och ungdomar med aggressivt och . Samverkan kring barn och ungdomar som behöver särskilt stöd från. FF betyder oftast (i alla fall när ungdomar och barn använder det) föräldrar fritt. Jan- Erik Bergman -IF Kraft.


Vi är en förening för barn och ungdomar med behov av intravenös näringstillförsel i hemmet, dropp i hemmet. HPN är en förkortning av Hem Parenteral Nutrition .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg