tisdag 25 december 2018

Betsa furugolv

När du vill betsa ett golv som är målat eller behandlat med lut, olja eller lack så måste du först slipa det. Träet ska vara fullständigt rent innan du . För slitna trägolv finns det flera sätt att fixa en snygg finish. Håller på att lägga ut golvslipning och behandling av ett gammalt trägolv , typ furugolv. Då vi önskar en vit ton på golvet rekommenderade.


Ska vi betsa eller måla golvet?

Bets tycker jag låter som en bra lösning, jag tror på mörka golv , särskilt då det är parkett. Att betsa trä är ett snyggt sätt att färgsätta en möbel eller träpanel, då det framhäver träets ådring och struktur. Lär dig allt om att betsa hos Beckers. Ska du betsa stora ytor, som t ex vägg- och takpanel samt golv ? Innan du börjar betsa ska du se till att du har tillräckligt med bets för hela ytan. Herdins Golvlasyr är en vattenburen lasyr för infärgning av obehandlade eller renslipade golv.


Lasyren är luktfri och snabbtorkande. Den är enkel att stryka på.

När du slipat ditt trägolv , eller om det är ett helt nytt golv , är det bra att behandla för en snygg finish. Ett gammalt och slitet golv kan förvandlas till ett nytt och spännande golv - om du bara låter fantasin råda. Se bara här hur ett gulnat brädgolv trollas om till ett . Har precis slipat och skall betsa mitt furugolv. Har hört lite gott om båda metoder, blir det snabbt slitet om man lackar det?


Så fixar du fina trägolv – byggnadsvårdarens råd. Skurgolv, målade golv , repor och stickor. Här svarar byggnadsvårdaren Hedvig . Istället för att luta och vitolja eller vitsåpa golven så har vi valt en behandling som ger ett helt underhållsfritt golv.


Vi har valt att betsa golven . Trendseriens grå furugolv är behandlat med bets och lack. Lacken har en matt yta som ger den mjuka känslan av ett oljat golv. Om ni skall betsa ett golv så får man tänka sig för lite, var noga med att golvytan är helt obehandla gärna nyslipat annars kan man få blanka eller matta fläckar . Varför lägga Era pengar på ett nytt golv när vi kan slipa det istället? Vi kan golvslipning och arbetar med kunder i hela södra Sverige.


Det flesta undergolv är alltså brädgolv av gran, men även furugolv förekommer. Grangolven har en lite vitare och ljusare ton än furugolven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg