fredag 28 september 2018

Kryssningsfartyg utsläpp

Ett vanligt kryssningsfartyg som står i hamn orsakar lika mycket utsläpp som om 6tunga lastbilar skulle stå med motorerna igång på samma . Enorma luftföroreningar” från kryssningsfartyg i norska fjordar. Ett kryssningsfartyg orsakar lika mycket utsläpp som miljontals bilar. Partikelutsläppen från ett enda kryssningsfartyg kan vara lika stort som.


De höga utsläppen beror främst på att de flesta kryssningsfartyg körs . Nu blir det äntligen förbjudet för fartyg att tömma ut urin, avföring och diskvatten i Östersjön.

En fråga WWF drivit i många år. Se hela reportaget om utsläppen på Östersjön genom att klicka på bilden längst upp i artikeln. I videosnurran längst upp artikeln finns också . Ett ensamt kryssningsfartyg släpper ut lika mycket föroreningar som.


De totala utsläppen av koldioxid från sjöfarten utgjorde ungefär procent av. Säsongens första kryssningsfartyg kom nyligen till Malmö hamn. Fyra till kommer hit för första gången i år. Sammanlagt gör kryssningsfartyg 18 .

Den internationella sjöfartsorganisationen, IMO, har idag fattat beslut om införandet av ett förbud mot utsläpp av toalettavfall från. I princip alla kryssningsfartyg renar vattnet ombord i egna anläggningar. Varför vill Miljöpartiet och regeringen införa miljözoner för bilar när de stora utsläppen kommer från sjöfrakt och kryssningsfartyg ? Handlingsplan mot utsläpp av toalettavfall från kryssningsfartyg. Rederiet Princess, med trafik till svenska hamnar, tvingas betala rekordböter efter utsläpp av oljerester.


Flera rederier med samma ägare . Här finns information om utsläpp av toalettavfall från fartyg. Du hittar information om vad som räknas som toalettavfall och vilka utsläpps- och utrustningskrav . Fokus ligger framför allt på energianvändning, fossila utsläpp , avfall och. Kryssningsfartyg som lämnar sorterat avfall får också rabatt på . Trafiken med kryssningsfartyg som seglar fram på exotiska skandinaviska. Närmare 3internationella kryssningsfartyg besöker årligen. London där bestämmelserna om utsläpp av avloppsvatten skärptes.


Snart blir det stopp för utsläpp av toalettavfall för passagerarfartyg i Östersjön. Ett förbud införs om tre år för nya fartyg och om fem år för . Sjöfarten står för den största delen av . Den ena är utsläppen av växthusgaser och det andra är de enorma luftförordeningar som vi haft i norska fjordar de senaste åren, säger Lars .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg