tisdag 18 september 2018

Fästa i osb

Jag tycker att man ofta drar gängpaj när man ska skruva i OSB. Särskilt mm skruv är svårt att få att fästa bra i OSB. Exempel på detta är när du ska fästa.


Pelaren är reglad CCoch består av OSB och gips. Och nu funderar jag på vad jag behöver för att ljudprojektorn (kg) inte ska rasa i . Vilket material ska jag fästa ?

GIPSSKRUV TRÄ används inomhus för att fästa gipsskivor på trä reglar. OSB - och spånskivor i stålreglar med maxtjocklek mm. En trubbig spets gör att det går långsammare att fästa skruven. För att en vägg ska hålla när du ska hänga upp en tavla eller ett skåp, behövs det ett material som skruven kan. Alltid bra priser på OSB -skiva hos Bygghemma.


Det är till exempel vanligt att fästa materialet bakom gipsskivor. Fäst den med molly-plugg var 50:e cm. Det andra alternativet är att skaffa en plywood eller osb -skiva på .

OSB -skivor används inom byggsektorn till bland annat balksystem, väggar. Hur länge ska skivorna acklimatiseras i det rum de ska sättas innan montering ? Från det stora urvalet med byggmaterial till rätt plugg. Byggmaterial kan vara poröst, mycket hårt, mycket mjukt, helt nytt eller redan vara sprött. Glöm vad du visste om gipsskivor! Du kan fästa stort och tungt på . Någon som har erfarenhet av att fästa stora flat skärmar i lättbetong?


Jag är aningen orolig att betongen inte kommer hålla då den väger . Fundera på att sätt enbart OSB (vill ha en bra vägg att fästa saker i framöver). Blir det som att gå in i en . Sällan man vill kunna fästa in saker överallt i ett tak, ccbrukar räcka. Vilka fördelar finns med respektive spånskiva och OSB ? Dessutom är de ofta vaxade, vilket kan bli trixigt att få lim att fästa på. Man bör börja med att fästa skivorna ungefär på mitten och sedan arbeta sig ut mot sidorna.


Plasten ska hindra fukten från att tränga in i virket. Då önskar man bara att det fanns något ”rejält” bakom skivan att fästa spiken i. Trots att gipsskivor för tak och väggar inomhus som regel inte är tjockare än 13 .

Nu finns en våtrumsvägg som uppfyller kraven enligt branschregler Säker Vatteninstallation. Väggen är utvecklad av Säker Vatten AB i samarbete med ledande . VVS-skruvens egenskaper: †› Rostfri och hållfast, A265. Kullersförsänkt (icke självfräsande, ingen skärspets).


Det räcker med OSB , men om du skall tapetsera blir det ju lite skrovligt. Inga limmer, lättmåla lätt-tapeserad samt lika enkelt att fästa t ex .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg