onsdag 15 augusti 2018

Bastu utan isolering

Jag tänkte mig (Efter uppsatt mellanvägg mellan bastu och dusch) klä innerväggarna och bastupanel. Ingen folie, ingen isolering. Dock bastun funkar utan isolering i väggar om luften ligger i fack.


En bastu timrad av ”levande” stockar andas och ger en gynnsam energi för. Nuförtiden märker man att bastur utan isolering blir fuktiga och väggarna börjar .

Jag vill ha en bastu utan konstmatrial, ingen plast, inget kakel. Tänk dock på att allt handlar inte bara om själva byggandet, utan grunden till ett bra bastubygge är egentligen varför du vill bygga en bastu och utgå från dina . Isolering och isoleringslösningar från ISOVER. Din bastu bygger du lämpligast av fur eller gran, som inte behöver vara kvistfri.


Det behövs inte för stabiliteten utan medför endast längre uppvärmningstid. Men allt handlar inte bara om själva byggandet utan grunden till ett bra bastubygge är egentligen. Det måste alltså till mer isolering och annan beklädnad.

Hur mycket isolering behöver man, och har det någon annan. Det bästa sättet att bygga bastu är att bygga den med fristående väggar. Montera aldrig två fuktspärrar i samma vägg utan att skapa ventilation mellan dessa. Högst upp på mångas önskelista över drömprojekt står en vedeldad bastu.


Väggar och tak bör isoleras. Börja med väggarna och se till att isoleringen. Snyggast panelmontage utan synliga spikhuvuden får man med hjälp av en . Den ultimata steg-för-steg guiden för bygge av bastu ! Dörren till bastun ska vara utåtgående och utan lås och låsvred. Du kan ganska lätt omvandla vilken friggebod som helst till bastu – eller. Då befinner du dig inte längre i en trädbastu utan i ett slutet rum av glas, . Tänk på fukt- och värmeisolering redan när du planerar din bastu.


Korrekt isolering gör inte bara att byggnaden förblir i bra skick, utan minskar . Sedan har intresset för bastubad svalnat, men nu är det åter hett med bastu , om uttrycket tillåter. Det finns elektriska aggregat med och utan stenmagasin. För mig var det inte så utan den gamla bastun stånkade på flera.

Infrabastu är inte som en vanlig bastu , utan är mer en hälsobastu. SPU isolering som är enkel att fästa . En bastu för hemmabruk bör hållas under tio kubikmeter för att det ska vara. När det gäller avlopp kan en så kallad spygatt, alltså en golvbrunn utan vattenlås,.


Att bygga en bastu ”bräda för bräda” med regelverk, isolering , dörr, komplett inredning, lister m m. Med ett par infra-paneler blir bastun badfärdig utan väntetid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg